PARP-remmers kunnen momenteel ingezet worden bij mammacarcinoom, ovariumcarcinoom, prostaatcarcinoom en pancreascarcinoom. In deze overkoepelende nascholing geven experts u een overzicht van de verschillende indicaties en het bijbehorende BRCA-testbeleid en delen zij hun ervaringen uit de praktijk.
Steeds meer behandelaars krijgen te maken met de inzet van PARP-remmers als olaparib, niraparib, rucaparib en talazoparib. Elk middel kent verschillende indicaties, een bepaald BRCA-testbeleid en een specifiek bijwerkingenprofiel. Het doel van deze nascholing is om u te voorzien van een praktijkgericht overzicht van de verschillende aspecten van PARP-remming.
Stap voor stap neemt het tafelpanel, onder begeleiding van moderator dr. Geert Cirkel, u mee door hun praktijkervaringen met de verschillende middelen bij de verschillende tumortypen en bieden zij u handvatten voor het gebruik van PARP-remmers in uw eigen praktijk.
Onderwerpen
- Overzicht van de verschillende indicaties en het BRCA-testbeleid
- Toxiciteitsprofielen en management van bijwerkingen
- Toekomst van en met PARP-remmers
Gasten (o.a.)
- Dr. Agnes Jager, internist-oncoloog, Erasmus MC, Rotterdam
- Dr. Paul Hamberg, internist-oncoloog, Franciscus Gasthuis & Vlietland
- Dr. Geert Cirkel, internist-oncoloog, Meander MC, Amersfoort
- Prof. dr. Marjolijn Ligtenberg, Klinisch moleculair bioloog in de pathologie en laboratoriumspecialist klinische genetica, Radboudumc, Nijmegen
- Prof. dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog, NKI-AvL, Amsterdam
Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.
Dit programma valt onder de samenwerkingsovereenkomst met de NVMO.